Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ


Μάλλον ήταν η υπέροχα πλούσια, ιστορική, αλλά και δύσκολη στην εκμάθηση Ελληνική γλώσσα που κράτησε μακριά σωρείες μεταναστών όλα τα χρόνια από το να έρθουν στην Ελλάδα και να μας υποχρεώσουν να μάθουμε τις αρχές της βιομηχανοποίησης, δηλαδή να φτιάχνουμε μαζικά το ίδιο πράγμα. Αντίθετα, με τον σταθερά μικρό μας πληθυσμό και άφθονες φυσικές και περιβαλλοντικές πρώτες ύλες, εμείς γίναμε εξπέρ στην εξατομίκευση με κύρια έμφαση στην διατροφή. Είχαμε δηλαδή την πολυτέλεια να διατηρήσουμε παλιές συνταγές και παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας και μαγειρικής, τις οποίες όμως η σημερινή επιστήμη εκθειάζει με τον διεθνώς σεβαστό όρο «μεσογειακή διατροφή».
 

Στην Ψησταριά Σαμαρά, αυτή την διαδικασία διατηρούμε για ήδη 4 γενιές, ενώ, με την σωστή χρήση της τεχνολογίας για τις υποστηρικτικές δραστηριότητες, κρατάμε τον πυρήνα της εργασίας μας σταθερό και απαράλλακτο. Αυτός ο πυρήνας περιλαμβάνει όλα τα στάδια της αλυσίδας ζώο-κρέας-επεξεργασία-μαγείρεμα, με ιδιαίτερη σημασία στα εξής 2:
 

1.       Την διαθεσιμότητα «καλού» κρέατος, ως αποτέλεσμα της ενδεδειγμένης διαχείρισης των ζώων. Από την 4 γενεών εμπειρία μας, αλλά και το ότι διαθέτουμε μαντρί όλα αυτά τα χρόνια, ξέρουμε ότι το πώς διαβιώνουν και τρέφονται τα ζώα είναι το κλειδί στην ποιότητα του κρέατος που αποδίδουν. Γι’ αυτό έχουμε επιλέξει και ελέγχουμε τακτικά τις συνθήκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων των προμηθευτών μας, αλλά και 100% των κρεάτων που μας προμηθεύουν, μέσω του κρεοπωλείου μας. Η εμπειρία και η παράδοση έχουν περάσει από την μια γενιά στην άλλη πρακτικούς κανόνες διαχείρισης εγκαταστάσεων και ελέγχου προμηθειών, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ αυστηρές προδιαγραφές για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε.
 

2.       Το ψήσιμο του κρέατος, έτσι ώστε να εμπλουτίζεται φυσικά η μοναδική του γεύση, χωρίς να επηρεάζεται η θρεπτική του αξία. Πέρα από την «μαρινάδα» μας, ψήνουμε (είτε στην σούβλα είτε στην σχάρα) σε κάρβουνο που προέρχεται από ξύλο πουρναριού, με αποτέλεσμα το κρέας να αποκτά την λαχταριστά κριτσανιστή κρούστα, αλλά και την μοναδική γεύση του καπνιστά μαγειρεμένου. Το πρώτο οφείλεται στην θερμοκρασία του κάρβουνου σε συνδυασμό με την απόσταση από το κρέας, ενώ το δεύτερο στους χυμούς του κρέατος που πέφτουν στο αναμμένο κάρβουνο, εξατμίζονται παρασέρνοντας μαζί τους στοιχεία του πουρναριού και αρωματίζοντας το κρέας αντίστοιχα.
 

 

… ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ & ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

Page Tags:ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΩΝ | ΧΑΡΤΗΣ 24250 22014