Είτε σκέτη, είτε ως χωριάτικη, η ντομάτα είναι ένα «αγαπημένο» πιάτο του Έλληνα, ίσως το σήμα κατατεθέν της Μεσογειακής διατροφής: με αντιοξειδωτικές και ανοσοποιητικές ιδιότητες, χαμηλή θερμιδική αξία, φυτικές ίνες, βοηθάει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει την «κακή χοληστερόλη»… το σπουδαιότερο ίσως ότι συνδυάζεται αβίαστα με τα κρεατικά και αποτελεί ένα εξαίσιο διάλλειμα ανάμεσα σε δυο μπουκιές κρέατος.
Αγγουράκι, κρεμμυδάκι, πιπερίτσα, ίσως λίγο αλάτι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, εάν θέλετε και Ελληνική φέτα, όλα μαζί δημιουργούν την ιδανική σαλάτα για όλες τις εποχές.
Page Tags:
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΩΝ | ΧΑΡΤΗΣ
24250 22014